IQtató - Profi iktató szoftver, iktató program, archiváló, feladatkezelő és ügymenet támogató modullal


A tartalomhoz

Számlaiktatás

IQtató SQL

Az IQtató SQL kategóriájában egyedülálló módon a likviditás menedzsment támogatására is használható. A funkció kialakítása kifejezetten a felhasználók kérésére történt. Ilyen-olyan pénzügyi szoftver minden cégnél, intézménynél található, de mégis sok helyen nem veszik fel a pénzügyi rendszerük nyilvántartásába a költségszámlákat mindaddig, ameddig a számlát jóváhagyó döntéshozók nem engedélyezték a számla kifizetését. Ezt egyrészt a pénzügyi szoftvereik esetleges merevsége, nehézkes kivétel kezelése miatt teszik, vagy egyszerűen ez az ügyviteli eljárási rendjük.

Sok pénzügyi vezető addig nem is foglalkozik a költségszámlákkal, ameddig nincs rajta minden szükséges jóváhagyó aláírása.
A problémák akkor kezdődnek, amikor a jóváhagyó személyek valamelyikénél "elakad" a számlaigazolási folyamat betegség, szabadság, túlterheltség stb. miatt. A pénzügy nem is tud arról, hogy fizetnie kellene, a számlán a határidő pedig ketyeg...

A következmény a kínos magyarázkodástól a késedelmi kamaton át a jogi procedúráig sok minden lehet. Ennek elkerülésére ad megoldást a számlaadatok iktatóban történő rögzítésének lehetősége! Így a pénzügyi részleg és/vagy a vezetés az iktatókönyvben egy pillantással látja milyen költségszámlák kerülnek MAJD hozzájuk és ki az ügyintéző. Tudja tervezni a likviditást, be tud avatkozni az ügyvitel folyamatába, ha úgy ítéli meg.

A program a beépített keresőmotor révén végtelen sokféle lehetőséget biztosít az iratok, és azon belül a számlák kiválogatására. Az általánosabb lekérdezések egy gombnyomással indíthatók, az összetett keresések tetszés szerint állíthatók össze. Az egyénileg összeállított lekérdezés elmenthető, hogy ismételt használata még gyorsabb legyen.

A lekérdezések eredménye minden esetben az iktatókönyv szűkítése, ami további lehetőségeket ad a felhasználónak. A lekérdezés eredményeként kapott iktatási tételek nem csak listázhatók vagy excelbe, word-be exportálhatók, hanem jogosultság esetén szerkeszthetők (kivezetés) illetve további iktatáshoz felhasználhatók (gyorsított iktatás pl. válaszleveleknél).


Nyitólap | IQtató SQL | IQtató Classic | Árak | Letöltések | Gyakori kérdések | Kapcsolat | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe